Een eerste bezoek aan mijn praktijk begint altijd met een uitgebreidde anamnese, waarin de patiënt de tijd krijgt om zijn verhaal duidelijk te maken.

Vervolgens vindt er een onderzoek plaats, waarbij de patiënt uitvoerig wordt getest op mobiliteit (beweeglijkheid) van de gewrichten, spieren, pezen, banden, organen hun doorbloeding en de bijbehorende zenuwbanen.

Hierna leg ik uit hoe de klacht naar mijn mening is ontstaan en wat we er aan kunnen doen. Dit gaat gepaard met rustig uitgevoerde manipulaties van de verschillende weefsels, adviezen rondom dagelijkse handelingen of houdingen, oefeningen en voeding. Soms met advies richting verder medisch onderzoek, zoals b.v. Röntgenopnames of laboratoriumwaarden.

Consult - Franc Bennink
Behandeling - Franc Bennink

Na deze fase volgt een afsluitend gesprek, waarin de uitgestippelde weg nog eens wordt besproken en de patiënt dus een zo duidelijk mogelijk advies mee krijgt.

Een eerste en ook een vervolgconsult duurt ca. 45-50 minuten, waarbij het accent van een vervolgconsult op de behandeling ligt.

Zeker na 4 behandelingen moet duidelijk zijn of de Osteopathie iets voor de desbetreffende patiënt kan betekenen en wordt er een verdere afspraak gemaakt omtrent de behandelfrequentie.